2.HAFTA
1.Chocolate Flame
İçindekiler
3cl (ölçü) Sambuca
1cl (ölçü) Cikolata Srubu
2cl (ölçü) Krem Şanti
Yapılışı
Cikolata Srubunu b52 shooter bardaklarimizdan birine dolduralım ve üstüne yavaşça sambucamizi ilave edelim İsterseniz b 52 gibi yakarakta cocktailimizi servis edebiliriz..
2.Blue Dreams
İçindekiler
4cl (ölçü) blue bols.
2cl (ölçü) archers.
2cl (ölçü) absolut citron.
2cl (ölçü) limon suyu
Yapılışı
Shaker a bir miktar buzla içecekleri koyup shake yaparız ve servise hazır...
3.Blue Sex
İçindekiler
-2cl (ölçü)....martini rosso
-4cl (ölçü)....safari
-4cl (ölçü)....orange juice(portakal suyu)
-blue curacao
Yapılışı
Shakerin içine 2 küp buz ile birlikte martini ve safari eklenir biraz karıştırdıktan sonra üstünr portakal suyu eklenir buz sesi kesilene dek çarkalanır daha sonra uygun bir bardağa dökülür en son olarak bardağın kenarından blue curavcao bir kapak yavaş bir şekilde dökülür.Hazır.
4.Gummy
İçindekiler
Muz Likoru
1 cl (ölçü) Countreau
1 cl (ölçü) Tekila
1 cl (ölçü) Votka
1 cl (ölçü) Portakal suyu
Yapılışı
Sırasıyla shakera koyulup,sertçe sallanır,servise hazır
.
5.Lamborgini
İçindekiler
2cl (ölçü) kanyak
2cl (ölçü) Votka
2cl (ölçü) tekila
2cl (ölçü) archeas
Yapılışı
Martini bardağına vodka ve kanyak koyulup yakılır,daha sonra tekila ve archeasi tekila shot bardağına koyulur.yanan içki içilirken tekila ve archeas yavşaça bardağa dökülür. alevin sönmemesine dikkat edilmelidir.
----------------------------------------------------------------------------------
1.HAFTA
1.Diabolo
çindekiler :
Ufalanmış buz
2 ölçü Rom
1/2 ölçü triple sec veya portakal likörü
1/2 ölçü sek-dry vermut
2 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)
Portakal twisti
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar ufalanmış buz ile doldurun. Vermut, triple sec veya portakal likörü ve Rom dökün. Bitteri de ekleyerek, iyice çalkalayın. Ufalanmış buzla birlikte kokteyl bardağına dökün ve portakal twisti ile süsleyerek servis edin.
2.Sandoz Kokteyli
İçindekiler ve Hazılanışı:
- 2 adet yesil mandalina(lime)
- 3 adet küp seker
- 1 ölçü votka
- 2 ölçü portakal suyu
Mandalinaları dörde kestikten sonra içerikteki herşeyi buzla beraber karıştırma kabına(shaker) koyup karıştırınız. İyice karıştıktan sonra shot bardaklarında servis yapınız.
Kullanılan Bardak: Shot
3.Avalon
İçindekiler:
¾ Fillandia Vodka
¼ Pisang Ambon
6 cl Elma suyu
1.5 cl taze limon suyu, limonata.
Yapılışı:
Uzun barkdağı buzla doldurun. Limon suyunu, elma suyunu, Pisang Ambon ve Fillandia Vodka yı koyun. Üstünü limonatayla doldurun. Kısaca karıştırın ve salatalık kabuğuyla süsleyin. Bir kokteyl kirazı ekleyin.
(Timo Haimi tarafından hazırlanan bu kokteyl 1991 yılında Fillandia Vodka Long Dring Yarışmasını kazanmıştı. Salatalık kabuğu harika göründüğ gibi çok hafif bir tad veriyor.)
4.Hurricane
İçindekiler:
1/2 ölçü Rom
3/4 ölçü Black Rom
1/2 ölçü portakal likörü
3 ölçü mango suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırın. İyice çalkaladıktan sonra kırılmış buz dolu geniş bir kadehe boşaltın. Limon dilimiyle süsleyin.
5.Guiea Green
İçindekiler :
25 cc Safari
25 cc Cin
25 cc Blue Curaçao
Portakal Suyu
Yapılışı :
İçkiları karıştırın. Üzerini portakal suyu ile tamamlayın. Bardağı kivi ve kokteyl kirazı ile süsleyerek servis yapın.
Her Hafta Güncellenecektir...